26, Oct 2022
Как Стать Тестировщиком: Советы И Карьерный Путь

Проте на співбесідах можуть запитувати, у чому різниця між QA, QC і тестувальником». Як же стати QA-інженером та з чого варто починати? Так от, почати варто із занурення у теорію забезпечення якості. ІТ-компанії часто відкривають безкоштовні програми стажувань. Найкращі кандидати отримують запрошення на роботу та додатковий плюсик до резюме.

  • Адже QA інженер-автоматор – це одночасно і тестувальник ПЗ, і програміст.
  • Мануальник може швидше опанувати необхідні навички та знання, ніж автоматизатор, для отримання роботи.
  • Це був мій вибір, тож я сама шукала інформацію.
  • Відповідно, коли людина приходить непідготовлена й не знає, чим займається WIX, де я працюю нині, це справляє не надто гарне враження.
  • Це саме те, що підходило мені ментально та професійно.

Або вибрати число на основі того, що поставили інші учасники команди. Але під час обговорення зазначити, що ця оцінка базується на ваших спостереженнях і знаннях, але ви ще не маєте достатньо досвіду». QA набагато більше впливає на цикл розробки, це фахівець, який залучений на кожному етапі розробки ПЗ, від обговорення вимог до продукту аж до фінального його релізу.

Відеозапис Заходу

Втім, якщо основне, що подобається в роботі, — це комунікація і взаємодія з людьми, тоді краще, певно, придивитись до інших професій. У підсумку я влаштувалася QA automation engineer у компанію SimCorp, де працюю вже повних eight років. Аналіз, зворотний зв’язок, обговорення процесу розробки, оцінювання обсягу та складності роботи. Також звітування про попередню роботу та представлення плану на наступний період.

Потрібно знати, нехай і не все, втім досить багато інформації щодо Front-end, Back-end, роботи DevOps. Ми з колегами часом жартуємо, що я знаю про Back-end нашого сервісу більше, c# вакансии ніж Lead Front-end. А враховуючи те, скільки сьогодні кандидатів подаються на одну вакансію (особливо якщо це перша робота), QA — точно не найлегший шлях увійти в IT.

Якщо ви зацікавлені в цій спеціалізації, необхідно прийняти наші рекомендації щодо самонавчання, здобуття практичного досвіду і розглянути можливості сертифікації. Крім цього, будьте наполегливими і готовими до безперервного навчання і розвитку своїх навичок. На цьому сайті ви можете дізнатися, як використовувати .NET для створення програм на будь-якій платформі за допомогою C#, F# та Visual Basic. Тут можна переглянути посилання на API, приклади коду, знайти навчальні посібники та багато іншого. Python — в душі, я чомусь люблю її не типізована, не складна у вивченні, популярна для автоматизованого тестування, на Автоматизаторів мови програмування є стабільний попит. Знову ж таки скріншот опитування із форуму тестувальників автоматизаторів.

Вони перевіряють ПЗ і з погляду розробки, і з погляду клієнта, контролюють його якість. Іноді QA використовує інструменти автоматизації для створення тестів, які можуть бути виконані автоматично. Зазвичай цим займаються тестувальники-автоматизатори.

«я Не Погоджуюся З Думкою, Ніби Увійти В It Через Тестування Найпростіше»

Я мав технічні знання, дипломну з моделювання фізичного процесу, але до програмування не тягнуло взагалі. Я став дивитися, які ще є суміжні професії, і відкрив для себе тестування. Це саме те, що підходило мені ментально та професійно. QA automation інженер  може отримувати на 50% більше, ніж тестувальник, який не пише автоматизацій, оскільки QA automation спеціалісти повинні мати навички розробки.

Це дає змогу доповнити професійні знання, бути в курсі останніх тенденцій і поліпшити навички. Крім того, самостійне навчання демонструє вашу мотивацію та самоорганізацію, що може бути привабливим для потенційних роботодавців. Уявіть то кількість часу, який потрібно витратити на перевірку тисячі кнопок. А яка кількість часу піде на таку ж перевірку кнопок на трьох проектах.

QA Automation що потрібно знати

Але перелік вимог до кандидата більше залежить від специфіки продукту й загалом компанії — те, що цінується однією, може зовсім не мати значення для іншої. Деякі аспекти тестування можуть бути рутинними, особливо якщо виконуються одні й ті ж тести для кількох версій продукту. Плюс для Manual QA — нижчий поріг входу в професію. Мануальник може швидше опанувати необхідні навички та знання, ніж автоматизатор, для отримання роботи. Manual QA Engineer перевіряє вручну програмне забезпечення, чи відповідає воно вимогам, виявляє дефекти та помилки. Мануальники аналізують і покращують процес тестування.

Чим Займається Qa Engineer І Що Потрібно Вміти Для Цієї Роботи

Ви будете факапити, будете чогось не знати. А це, своєю чергою, означає вміти налаштувати кластер, розгорнути у ньому застосунок і підготувати необхідну для роботи інфраструктуру. Проводячи інтерв’ю з фахівцями на проєкти ЕРАМ, ми звертаємо увагу на їхнє вміння працювати з Docker, Kubernetes і на знання особливостей хмарної інфраструктури. Знання цих технологій дозволяє виконати завдання значно швидше та без залучення DevOps-фахівців, яким щоразу доводиться вивчати особливі деталі проєкту та використовуваного інструментарію. Мінус автоматизаторів — це складніший напрям для вивчення.

QA Automation що потрібно знати

Також є чудові ресурси на кшталт Codecademy та Udemy, де ви можете самостійно пройти курс з тестування чи програмування. Те, що в індустрію приходять нові люди зі свіжим поглядом, — чудово. Просто не всі розуміють, хто такі світчери і «як їх готувати». Якщо в людини невеликий досвід, а з неї у компанії питатимуть як з Senior QA з 10 роками досвіду, це безглуздо. Потрібно давати легкі завдання і розуміти, що, можливо, доведеться розповісти частину курсу IT-факультету КПІ; що новачок може не розуміти мережеві протоколи абощо. Якщо це комбінація навичок, може бути напрям Head/Lead».

Повідомити Про Помилку

QA інженер може перетворитися в менеджера проектів. Розуміння аспектів якісного продукту тут як не можна до речі. Для багатьох посад QA Engineer стає точкою входу в програмування.

Тому я точно раджу новачкам для початку підтягнути англійську. Я свого часу фокусувалася на вивченні саме бізнес-англійської. Я починала кар’єру в ІТ як викладачка англійської для програмістів і, готуючись до занять, сиділа в кабінеті з QA-інженерами. Мене зацікавило те, чим вони займаються, як саме працюють з різними застосунками, як ці застосунки взагалі можна протестувати…

Google Начал Помечать Все Сайты На Http Как Незащищённые

Тут варто звернути увагу, що не кожна проблема, яку знаходить тестувальник, — це баг. Тож важливо переконатися, що під час тестування немає оновлення сервісів, а останні оновлення, які треба протестувати, уже задеплоїні на сервер. Пересвідчитися, що немає жодних збоїв у роботі сервісів. https://wizardsdev.com/ Багато хто приходить в автоматизацію з мануального тестування. Це відбувається, коли фахівцеві набридає вирішувати одноманітні проблеми, його душа вимагає челенджу. До того ж Quality Assurance Engineer зі спеціалізацією в автоматизації отримує більше, ніж колеги-мануальщики.

QA Automation що потрібно знати

Нині за одне місце в компанії на позицію QA Manual у середньому змагаються forty four кандидати, і 5 — якщо йдеться про QA Automation. Ці показники є найвищими серед технічних спеціалістів в IT, що свідчить про неабияку конкуренцію. Певну роль у збільшенні кількості кандидатів відіграють і світчери, яких з початком повномасштабної війни побільшало.

QA Automation що потрібно знати

Набагато простіше та швидше це зробити, отримуючи знання від кваліфікованого фахівця, який прочитав десятки книг та сотні статей за вас. «На старті важливе володіння тулзами для тестування API (Postman та SoapUI), Charles та/або Fiddler. В інструментах для тестування API необхідно вміти виконати запит будь-якої складності, знати, для чого потрібні основні елементи інтерфейсу кожної із програм. У Fiddler та Charles потрібно вміти налаштувати їх для перехоплення запитів від сервера та, наприклад, відредагувати відповідь від сервера. Я не погоджуюся з думкою, ніби увійти в IT через тестування найпростіше.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

www.000webhost.com